Emissió 3: Parets, agulles i bolets de Sant Llorenç del Munt


Guia de l'Emissió:
Òscar Masó.
Data: 27 de febrer del 2013.

(Escoltar amb Ivoox) (Escoltar amb ITunes)

Quan l'Òscar Masó tenia pocs mesos i no sabia encara ni caminar ja va pujar a La Mola a l'esquena de la seva mare. I, amb 14 anys, acompanyat pel seu pare, va fer la seva primera escalada: a la Roca Mur.
Seguint els passos d'en Josep Barberà, un dels grans escaladors del massis, l'Òscar es coneix pam a pam Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac: les fonts, els torrents, els arbres... però, a més, ha obert 350 noves vies d'escalada i ha pujat i té catalogades 400 roques, agulles, boles, bolets, blocs, llastres i merlets. És un veritable regirarocs. És probablement la persona que més coneix les petites agulles, tan característiques del nostre massis. Una d'elles porta el seu nom.
També és un gran divulgador, sempre molt rigurós en les dades. No publica res si no ha comprovat tots els detalls. Escriu habitualment als butlletins dels centres excursionistes i en les revistes especialitzades. A més, ha publicat tres llibres: dos sobre la Castellassa de Can Torres i un sobre escalada a Montserrat, el Cairat i Sant Llorenç.
En el programa es pot gaudir de l'acurada descripció que fa de l'escalada, per la via normal, a la Torre de la Castellassa de Can Torres. Són 50 metres.
Un dels camins "verticals" que recomana és la via TIM de La Falconera. Pel que fa als camins "horitzontals" recorda, com a salvatge, el que va des de la carena del Cargol fins el coll Garganta, passant per la Font Freda.
L'Òscar Masó és igualment un apassionat coneixedor dels arbres monumentals de Sant Llorenç i la Serra de l'Obac. Ha trobat i analitzat molts.
Un bon guia per la tercera emissió d'Això és La Mola.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada